Tips inför stallperioden!

Hösten är snart här. Då är det dags för hästen att lämna grönbetet för stallet igen. I takt med att de ljumna sommarkvällarna blir aningen kyligare är det dags för hästen att stallas in igen. För att göra omställningen till ny miljö, nytt foder och nya vanor så lätt och smidig som möjligt för häst och hästägare har Svenska Foder här samlat några handfasta tips.

I takt med att näringsvärdet i gräset sjunker snabbt i slutet av augusti och nätterna sakta blir kallare – vilket ökar hästens energibehov – är det bra att stödfodra innan det är dags för hästarna att flytta tillbaka in i stallet igen. Hippo Selection Yea-Sacc är en jästprodukt för bättre tarmfunktion och foderutnyttjande som passar utmärkt att ge vid foderbyte i samband med installning.

Det tar i regel en till två veckor för en häst att anpassa sig till nytt foder. Därför bör tillvänjningen ske gradvis – för hästar som kommer in från betet med dåligt hull gäller det att inte ge för mycket kraftfoder direkt utan trappa upp intaget gradvis. Det är också vanligt att hästar kommer in med ordentligt hull och även ”bantningen” ska ske gradvis. Fibergi LowCarb är ett färdigfoder som hjälper hästen att gå ner i vikt eller hålla sin vikt.
 

Fibergi Low Carb

• Färdigfoder
• Smaklig stråblandning som förlänger ättiden
• Låg nivå stärkelse
• Inget tillsatt socker
• Hjälper hästen att gå ner eller hålla sin vikt

 

Tillskott av mineraler och vitaminer:

Tillskott av vitaminer och mineraler är också viktigt vid installning, inte minst B-vitamin i samband med att hästen byter päls. Vitaminerna och mineralerna kan man med fördel ge tillsammans med kraftfoder.

 

Dags för grovfoderanalys!
Årets skörd som hittills analyserats från hela landet visar på mycket stora variationer. Vi på Svenska Foder råder dig som kund att alltid analysera ditt grovfoder, för att på så sätt säkra din hästs foderstat.

Läs mer om grovfoderanalys här »

 

Svenska Foder AB

Telefon 0510-828 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se